Sfecla rosie la borcan

de cristinne in Conserve, 30 Sep 2010 | 35626 vizualizari

 

Sfecla rosie ajută ficatul să distrugă grăsimile depozitate. Este indicată şi femeilor însărcinate pentru ca este bogată în vitaminele A, B, C,E, K şi conţine foarte mult acid folic, calciu, fier şi potasiu.
Este important de stiut faptul că sfecla nu-şi pierde proprietătiile benefice dacă este fiartă sau gătită.

 

INGREDIENTE

  • - sfecla rosie;
  • - otet;
  • - zahar;
  • - sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie la borcan:

Am taiat sfecla cubulete. Se umplu borcane de 800 grame cu sfecla.

Separat se face un amestec din apa, o cescuta f mica(gen espresso) de otet, o lingurita de sare si o lingura de zahar pentru fiecare borcan. Se toarna amestecul peste sfecla, se inchide borcanul si se pune intr-o oala la fiert. Apa din oala trebuie sa ajunga pana la buza capacului de la borcanul cu sfecla, deci sa nu il acopere.

Se pune pe foc f mic si se lasa sa fiarba 45 de minue dupa ce a inceput sa dea in 'clocot" la foc fff mic. Se stinge focul si se lasa in oala pana a 2 a zi, pana se raceste apa. Se scot si se depozieaza la loc racoros. Se consuma ca garnitura la orice mancare. Este excelent gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nasirc 1

24.07.2011, 15:12

Multumesc.
Am facut ca si tine si abia astept sa servim.
Nici eu nu pun conservant la nimic, nici la compoturi si stau foarte bine peste an.
Ma gandeam ca si copii mici pot consuma pentru ca nu le dauneaza daca nu are conservant.
Mult spor si sanatate!

ArianaBala 1

31.08.2011, 15:06

Ce-mi place cum arata Sigur o sa fac si eu.... ma incanta reteta ta deoarece nu contine niciun fel de conservant

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti la borcan